"Ēdam, ēdam," uz jautājumu par to, vai pagrabā uzglabātie dārzeņi no pērnā rudens joprojām ir veselīgi un uzturā lietojami, atbild Brēmanis. Viņš gan piebilst, ka, protams, dārzeņos, kas ilgstoši glabāti, ir mazāk organismam vērtīgo vielu. "Jāēd tas, kas ir, ja nav citu," saka speciālists. Runājot par to, vai pagrabā esošais ir labāks par veikalu plauktos atrodamo, Brēmanis norāda, ka, ja pagrabā ir saglabājušās, piemēram, bietes, tās droši var ēst. Ja to nav – no veikalos nopērkamajām vairīties nevajag. Turklāt tur iespējams iegādāties arī produktus īpaši slinkajiem – ne tikai jau izvārītas un nomizotas, bet arī jau sarīvētas bietes. "Tur ir vakuuma iepakojums, kas var saglabāt bietīti vairākus mēnešus," skaidro ārsts. Protams, produkti saglabājas, ja iepakojums netiek atvērts.
Brēmanis norāda, ka ikvienam ir iespēja izvēlēties, kādus augļus un dārzeņus ēst. Būtiski, lai tas vispār tiktu darīts. Cilvēku vēlmes var būt atšķirīgas – vienam pats būtiskākais ir garšas īpašības, kamēr citu satrauks produktu izcelsme un tas, cik ekoloģisks ir auglis vai dārzenis. Ārsts arī skaidro, ka mūsu platuma grādos ir novērojama augļu un dārzeņu sezonalitāte, piemēram, tomāti piemājas siltumnīcā vai dārzā ziemā nebūs atrodami. Tomēr tas nenozīmē, ka šie produkti ziemā nav pieejami. Pateicoties globalizācijai, pārtikas ziņā Latvijas iedzīvotājiem ir ļoti plašas izvēles iespējas.