Kļavu sula daudzviet bija pieejama jau pirms vairākām nedēļām. Saldeno dzērienu mēdz dēvēt arī par dabas limonādi. Jau iepriekš uztura speciāliste Eva Kataja ir skaidrojusi, ka kļavu sula var saturēt līdz pat 10 procentiem cukura. Parasti gan tajās ir tikai ap trīs procentiem cukura. Speciāliste arī norādīja, ka šis dzēriens satur gan minerālvielas, gan enzīmus, dažādas organiskās skābes un citus savienojumus, kas labvēlīgi ietekmē organismu. "Tā kā pavasarī organisms nereti ir saguris, papildu uzturvielu piegāde nāks tikai par labu. Protams, minerālvielu koncentrācija nav pārāk liela, taču proporcionāli visvairāk kļavu sulā ir mangāns un kālijs, un nedaudz ir arī magnijs un kalcijs."
Sulai piemīt tonizējoša, urīndzenoša, pretiekaisuma, atkrēpošanas, organismu spēcinoša un brūces dziedinoša iedarbība. Līdzīgi bērzu sulai, tā veicina vielmaiņu atkritumproduktu izvadīšanu. Šī sula atšķirībā no bērzu sulas ir jāizdzer uzreiz un nav ilgstoši glabājama. Sulās nav vielu, kas var izraisīt alerģiju, un tās var droši lietot gan bērni, gan grūtnieces. Visveselīgākās kļavu sulas ir četras līdz piecas stundas no tecēšanas brīža, un būtu ieteicams tās dzert šajā laikā.