ogas upenes krūms
Foto: Shutterstock
Kādu upeņu krūmu ir iespējams atrast teju katrā piemājas dārziņā, tomēr, ja salīdzina ar ķiršiem, avenēm vai zemenēm, šīs ogas ir krietni mazāk mīlētas. Vismaz svaigā veidā tās ēdam krietni mazākos daudzumos. Arī tirdzniecības vietās upeņu sezonas laikā būs krietni vien mazāk nekā saldo ogu. Tomēr arī šīs ogas ir ļoti veselīgas un var palīdzēt uzlabot veselību.

Pateicoties to izteiktajam aromātam un garšai, upenes mēdz izmantot dažādu ēdienu un dzērienu pagatavošanai. Tomēr tās nebūt nav peļamas arī svaigā veidā. Turklāt, svaigi salasītas, šīs ogas ir krietni veselīgākas, jo tajās būs vairāk C vitamīna un citu vērtīgu vielu.

Ieskaties un uzzini, kas vērtīgs aromātiskajās ogās un kad ar to ēšanu nevajadzētu aizrauties. Tāpat piedāvājam iepazīties ar gardu un interesantu ēdienu receptēm, kurās bez upenēm neiztikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!