jāņogas, ērkšķogas, dārzs, uzturs
Foto: Shutterstock
Jāņogas un ērkšķogas pavisam noteikti ir neatņemama vasaras sastāvdaļa. Tieši šobrīd šo ogu krūmi ir pirmie, pie kuriem pieejam, iegriežoties vasarnīcā vai piemājas dārzā, jo saldās ogas, piemēram, zemenes, jau steidz savu sezonu beigt. Lai gan jāņoga izceļas ar savu skābumu, bet ērkšķoga ir saldāka, tām ir līdzīga ietekme uz veselību.

Abas ogas visbiežāk esam iecienījuši ēst, lai mazinātu apetīti, kad nevaram sagaidīt pusdienu pauzi, kas sekos pēc darbiem dārzā. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka tās ir tikai gards našķis – no tām var pagatavot arī kūkas, ievārījumus un salātus. Tāpat našķējoties nedomājam par to ietekmi uz veselību, taču ir vērtīgi uzzināt, kā jāņogu un ērkšķogu ēšana var uzlabot veselību un kāpēc tomēr nevajadzētu ar ogu ēšanu pārspīlēt.

Lasi tālāk un noskaidro, kāpēc jāņogas var palīdzēt uzlabot gremošanas sistēmas darbību, bet ērkšķogas – sirds veselību. Tāpat arī uzzini ogu uzturvērtību un iepazīsties ar receptēm, kuru pagatavošanā vari izmantot gardās ogas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!