Tomāti ir nakteņu dzimtas viengadīgi vai daudzgadīgi augi. Portāls "Health Line" raksta, ka bioloģiski tā auglis ir oga, taču pārtikas nozarē to dēvē par dārzeni. Šobrīd tos audzē visā pasaulē, pārtikā tos iecienījuši izmantot itālieši. Latvijā tomāti arī plaši tiek izmantoti zupās un salātos, mums ir tomātu mērces un biezzupas, bieži vien tos pielieto garnēšanā.
Uztura speciāliste Eva Kataja apstiprina tomātu labvēlīgo ietekmi uz organismu, taču, iespējams, ka kāds pat nenojauš, ka tie var samazināt sirds slimības un vēža risku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit