Kartupeļu talkas Latvijā šobrīd rit lielā sparā. Kaut šis dārzenis jau gadsimtiem ilgi ir bijis viens no populārākajiem produktiem uz latviešu galda, tas tā nav bijis vienmēr. Latvijā par kartupeļu audzēšanas sākumu tiek uzskatīti 1740.-1760. gadi. No tā laika līdz pat 1800. gadam kartupeļi tika uzskatīti par muižnieku ēdienu, bet jau pēc 1840. gada šie dārzeņi masveidā iekaroja Latvijas lauku platības, vēstīts portālā "Mūsmāju dārzeņi".
Kartupelis ir ogļhidrātu avots, kas ir bagāts ar cieti. Vārīts, vidēja izmēra kartupelis satur aptuveni 70 kilokalorijas, 1.5 gramus olbaltumvielu, aptuveni 15 gramus ogļhidrātu, nelielu daudzumu – 1,5 gramus – šķiedrvielu un ļoti mazu daudzumu tauku, kas nesasniedz pat vienu gramu, atklāj Pavlova.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit