Hurmas sezona ik gadu sākas oktobrī un ilgst līdz februārim. Tās dzimtene ir Ķīna, kur hurmu audzē jau vairākus tūkstošus gadu. Savukārt no Ķīnas hurma sāka izplatīties Austrumāzijā un tālāk uz Japānu, un tikai 19. gadsimtā japāņu hurmas stādi nonāca Ziemeļamerikā. Tā pamazām japāņu hurma sāka izplatīties pārējā pasaulē – Brazīlijā, Kaukāzā, Itālijā, Spānijā, Ēģiptē, Centrālajā un Dienvidamerikā. Vairāk par košo augli uzzini te.
Ja arī tev sakārojies apēst kādu hurmu, pirms steidz to iegādāt, uzzini, kādas uzturvielas satur auglis, tostarp dažādus vitamīnu, ogļhidrātus, minerālvielas. Tāpat uzzini, kāpēc hurmas ēšana var palīdzēt stiprināt sirds veselību un imūnsistēmu, kāpēc tā palīdz uzlabot redzi, un kāpēc ar tās ēšanu labāk nepārspīlēt. Kā arī ieskaties ''Tasty'' recepšu arhīvā un noskaidro, kā aizjūras augli vislabāk pagatavot un ieviest ikdienas uzturā.