Ikviens cilvēks spēj regulēt sāta un bada jūtu. Tāpat arī mūsu organismi ir iekārtoti tā, lai spētu paši pateikt priekšā, cik daudz ēdiena nepieciešams uzņemt. Kā skaidrojusi uztura speciāliste Eva Kataja: "Jāēd tik lielas porcijas, lai būtu paēdis, bet nejustu smaguma sajūtu." Taču problēma rodas brīdī, kad cilvēki "neieklausās" savā organismā, tādējādi ļaujot emocijām, stresam un uz galda noliktajām porcijām noteikt, cik daudz ēdīsim.
Ņemot grožus savās rokās un pārskatot savus ēšanas paradumus, kontrole pār apēstā ēdiena daudzumu var palīdzēt atgriezties uz pareizajām sliedēm. Turpinājumā iepazīsties ar izplatītām kļūdām ikdienas dzīvē, kuras sarežģī apēstās pārtikas daudzuma kontroli, veicina pārsēšanos, kā arī kavē mērķu sasniegšanu sporta zālē.