Pseidograudaugi griķi: kas tajos vērtīgs un kad ar to ēšanu nepārspīlēt
Foto: DELFI
Pasaulē valdošās bailes par vīrusu "Covid – 19", aktualizējušas atsevišķu pārtikas produktu popularitāti arī Latvijā. Pēdējās nedēļās apkārt arvien vairāk izskan griķu vārds. Tie esot jau gandrīz kā deficīts. Bet kopumā šis augs ir populārs jau sen, bieži lietots samazinot svaru, uz ātro taisīts kopmītnes virtuvē vakariņu laikā, un vispār gandrīz tepat kaimiņu dārzā audzis. Kas mudina cilvēkus izvēlēties tieši griķus, kas tajos vērtīgs un tik ļoti vēderam tīkams?

Kamēr citi steidz tirgoties ar dažāda lieluma griķu iepakojumiem viskolorītākajās sludinājumu vietās, citi nemaz nesaprot, kas tie par jokiem. To, vai ir pamats iepirkt griķus vairumā nebaltām dienām un vai saceltā ažiotāža ap tiem ir pamatota, skaidrosim ar portālu "Healthline", "Natures Path" un "Medical News Today" palīdzību.

Griķa patiesā seja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!