Olas ir viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kurus tiešām vajadzētu klasificēt kā "superēdienu". Tās ir bagātas ar uzturvielām, no kurām dažas mūsdienu ēdienkartēs ir reti sastopamas. Faktiski olas ir teju ideāls ēdiens. Tās satur mazliet no gandrīz visām organismam nepieciešamajām barības vielām.
Kā norāda uztura speciāliste Eva Kataja: "Olas ir izcils olbaltumvielu avots un to sastāvā ir vitamīni A un D, B grupas vitamīni (tostarp folāti un B12), arī jods, cinks, selēns un dzelzs. To sastāvā ir arī holīns, kas nepieciešams veselai nervu sistēmai, kā arī luteīns un zeaksantīns – acu veselībai."
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit