Sarkanzaļisārtais skābulis rabarbers: kas slēpjas tā leknajos kātos
Foto: Shutterstock
Lai arī laikapstākļi arvien izspēlē dīvainus jociņus, par siltā laika un vasaras sākumu viennozīmīgi liecina milzīgas, kroku krokām izlocītas lapas, kuras tur sārti, diezgan brangi kāti jeb rabarberi. Jau pie sevis pasakot šo skanīgo vārdu, gribas sažmiegt acis un zosādā noskurināties, taču tāpat no to baudīšanas atteikties ir grūti. Kādam tieši patiks to skābums, kāds rabarbera galiņu ieberzīs cukurā, kāds cits to saredzēs kā sastāvdaļu ķīselim vai kādai gardai plātsmaizei.

Rabarberos ir vairākas organismam nepieciešamas vielas, tie ir lielisks vitamīnu avots, tomēr ar to lietošanu jābūt uzmanīgiem, tajos esošās skābes lielā daudzumā izdarīs vairāk slikta, nekā laba. Kā arī ir daļa cilvēku, kuriem no tiem vajadzētu atturēties vispār. Tāpēc, iedvesmojoties no portāliem "Healthline", "Verywell Fit" un "WebMD", šajā rakstā apkopots svarīgākais, kas tev jāzina par rabarberiem un to ietekmi uz veselību.

Sarkanzaļisārtais skābulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!