Paģiras dažādiem cilvēkiem ir atšķirīgas, bet parasti tās izraisa galvassāpes, nelabumu, nogurumu un dehidratāciju. Dehidratācija ir viens no galvenajiem paģiru simptomu cēloņiem. Tāda ir alkohola daba, jo grādīgie dzērieni ir urīndzenoši, kas nozīmē, ka, tos patērējot, tu biežāk apmeklē labierīcības, tādā veidā nākamajā rītā jau attopies krietni atūdeņojies. Paģiras var apgrūtināt koncentrēšanās spējas, aktivizēt aizkaitināmību un jutību pret gaismu – tā nav laba kombinācija, ja plāno maksimāli izmantot dienu, nevis pavadīt to gultas skavās.
Kā norādīts portālā "Woman's Health", grādīgais arī rotaļājas ar imūnsistēmas citokīniem, ķīmiskajiem "kurjeriem", kas var izraisīt akūtu iekaisumu, tas ir, sāpes galvas reģionā un citur. Ja tu izvēlēsies savu organismu "lutināt" ar burbonu, nevis, teiksim, degvīnu, nebrīnies, ka galva pēc dzeršanas, iespējams, būs smagāka. Parasti tumšākajos grādīgajos dzērienos, kuru atzīme pietuvojas 40 grādiem (un lielākajā daļā alus un tumšajā vīnā) ir vairāk ķīmisku vielu, kas var saasināt paģiras. Turklāt, smēķēšana skādi var padarīt daudz lielāku.