kafija, dzēriens
Pēdējos gados kafija, šķiet, iet savu uzvaras gājienu. Frapučīno, karstās un aukstās lattes, filtrētas, nefiltrētas... Tā varētu turpināt un turpināt. Taču par kafijas veselīgumu joprojām tiek lauzti šķēpi. Daži metas to aizstāvēt, savukārt citi uzsver, cik būtiski ir atturēties no tumšā dzēriena. Tieši tāpēc skaidrojam, kas kafijā ir vērtīgs un kas – kaitīgs.

Kafija satur vairākas būtiskas uzturvielas, turklāt tajā ir ārkārtīgi daudz antioksidantu. Tumšajā dzērienā ir daudzas barības vielas, kas ir dabiski sastopamas kafijas pupiņās, raksta portāls "Health Line". Piemēram, tajā atrodami B2, B5, B1 un B3 vitamīni, arīdzan folāts, mangāns, kālijs, magnijs un fosfors. Procentuāli šīs vielas kafijā nav pārāk daudz, taču, pareizinot to ar dienā izdzerto tasīšu skaitu, var iegūt vērā ņemamu rezultātu, kas jau būtiski ietekmē organismu. Interesanti, ka tipiskā rietumu diētā vairāk antioksidantus ķermenis gūst tieši no kafijas, nevis augļiem vai dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!