Lieliska izvēle rudenim: uzturvielām bagātais un veselībai draudzīgais puķkāposts
Nevienam nav noslēpums, ka labas veselības pamatā ir pilnvērtīgs uzturs, un tieši tāpēc ir tik svarīgi savai ēdienkartei pievienot svaigus un veselībai draudzīgus produktus. Pēc garšas maigais, taču ārkārtīgi daudzveidīgais ziedkāposts ir lieliska izvēle šim rudenim, jo ir palīgs gan imūnsistēmai, gan citām organisma sistēmām.

Ja ziedkāpostu vari pārvērst neparastās itāļu klimpās ņoki jeb "gnocchi", ir skaidrs, ka ar dārzeni vari paveikt teju jebko! Patiesi – daudzveidīgais ziedkāposts ir lieliska alternatīva citu mazāk uzturvielām bagātu produktu vietā, raksta "Good Housekeeping". Tā maigā garša un vērtīgās uzturvielas pēdējā laikā ir padarījušas puķkāpostu par vienu no aktuālākajiem produktiem kulinārijā. Ņoki, pica, "kartupeļu" pankūkas bez kartupeļiem ir vien daži ēdieni, kurus vari pagatavot, izmantojot ziedkāpostus, kas savukārt padara tos par veselībai krietni draudzīgākām maltītēm.

Par spīti puķkāposta šķietami blāvajai krāsai, dārzenī ir ārkārtīgi daudz vitamīnu, antioksidantu un fitoķimikāliju. Nevar noliegt – tā iekļaušanai uzturā patiesi ir daudz priekšrocību. Ziedkāposts samazina risku veidoties iekaisumiem. Dārzenī esošie antioksidanti var palīdzēt aizsargāt šūnas no bojājumiem un oksidatīva stresa, kas mēdz izraisīt hroniskas saslimšanas. Kādā pētījumā ir pierādīts, ka, jo vairāk uzturā iekļauj krustziešu dzimtas dārzeņus, piemēram, ziedkāpostus, jo mazāks ir risks attīstīties iepriekš minētajām hroniskajām saslimšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!