Veselīgi pašmāju pārtikas produkti, kurus vērts iekļaut savā ēdienkartē
Mēs dzīvojam laikā, kad teju jebkurā veikalā pieejami pārtikas produkti no visdažādākajām pasaules vietām. Sociālajos medijos redzētās neparastās receptes ar eksotiskām sastāvdaļām tā vien mudina ķerties klāt pie gatavošanas arī pašai, taču patiesībā arī Latvijā ir gana daudz pārtikas produktu, kas nepelnīti tiek atstāti novārtā, jo ir gan veselīgi, gan arī krietni draudzīgāki maciņam. Kas tie ir? Par to raksta turpinājumā.

Tomāti

Neskatoties uz to, ka tomāts patiesībā ir auglis, to parasti ēd un gatavo kā dārzeni. Tomāti ir galvenais antioksidanta – likopēna – avots, kas ir saistīts ar daudziem ieguvumiem veselībai, tostarp samazinātu sirds slimību risku, raksta "Health Line". Tāpat arī sarkanie augļi ir lieliski C vitamīna, kālija, folāta un K vitamīnu avoti. 100 gramos svaigu tomātu ir aptuveni 18 kalorijas, 95% ūdens, 0,9 grami olbaltumvielu, 3,9 grami ogļhidrātu, 2,6 grami cukuru, 1,2 grami šķiedrvielu un 0,2 grami tauku. Lai gan ierasts mieloties ar tomātiem lielākoties vasaras sezonā, "Getliņi EKO" un citi uzņēmumi piedāvā Latvijā audzētus tomātus teju visa gada garumā. Gardi gan uz maizītes, gan salātos – iespējas pagatavot kaut ko apetelīgu no sārtā augļa ir itin vienkārši, galvenais atrast sev tīkamāko recepti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!