"Superfoods" (tulk.– "Superēdieni") ir salīdzinoši jauns termins, ko izmanto, lai runātu par uzturvielām bagātiem pārtikas produktiem, kuri ir īpaši vērtīgi veselībai un labsajūtai, tā jau iepriekš rakstīja portāls "Delfi". Varētu teikt, ka tas drīzāk ir jēdziens, kurš izveidots mārketinga nolūkos, lai ietekmētu ēdiena tendences un pārdotu produktus. Galu galā – nepastāv tikai viens pārtikas produkts, kurā būtu viss labai veselībai nepieciešamais, taču nevar noliegt, ka ir pārtikas produkti, kurus, pateicoties to labajām īpašībām, ir vērts iekļaut savā uzturā.
Ja pieņem, ka "superfoods" ir kaut kas sarežģīts, dārgs vai grūti atrodams, tu maldies, raksta portāls "Eat This". "Ja dosies uz savu ierasto veikalu vai vietējo tirgu, tad varēsi atrast to, ko es uzskatu par "superfoods" – neapstrādātus, veselīgus augu valsts pārtikas produktus, kas sniedz cilvēkam svarīgās uzturvielas, piemēram, antioksidantus, šķiedrvielas, vitamīnus un minerālvielas," stāsta uztura speciāliste Sāra Rīvena.