sieviete, ēšana, uzturs
Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka Ziemassvētkos jāceļ galdā deviņi ēdieni. Skaidrs, ka gribas pagaršot ikkatru, kas savukārt nozīmē, ka vakara noslēgumā vēders ir piepūties teju kā bumba un grūti ir darīt itin visu – pat ieelpot. Būt diskomfortā, protams, nav patīkami. Ko darīt lietas labā?

Pirmais, kas jāzina – pārēšanās ir pilnīgi normāla parādība. To gadās piedzīvot ikvienam, teic uztura speciāliste Veronika Gārneta. "Dažkārt ir labi pieēsties, un tev tāpēc nav jājūtas vainīgai. Tas nav labi vai slikti, pareizi vai nepareizi," viņa skaidro. Varētu pat teikt, ka ir svētki, kurus kultūrā pat saista ar kārtīgu mielošanos. Citiem vārdiem sakot, nemoki sevi par to, ka apēdi nedaudz vairāk pīrādziņu, kā ierasts!

Vienlaikus ir skaidrs, ka diskomforts pēc pārēšanās nav nekas patīkams. Kāpēc rodas sāpes? Mijiedarbojoties pārtikai, šķidrumiem, norītajam gaisam un vēderā esošajām gāzēm, izstiepjas kuņģis, vēdera muskuļi un tievā zarna, kas, saprotams, rada nepatīkamas izjūtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!