Pēdējā laikā arvien vairāk veidojas priekšstats, ka steidzami ir jācenšas mazināt ietekmi uz dabu, jo skaidrs, ka klimata pārmaiņu un resursu ieguves sekas ir katastrofālas. Viena no stratēģijām ir samazināt radīto oglekļa dioksīda nospiedumu, kas ir rādītājs, kurš parāda kopējo radīto emisiju daudzumu, ne tikai, braucot ar transportlīdzekļiem vai izmantojot elektrību, bet tas attiecas arī uz noteiktām dzīvesveida izvēlēm, piemēram, apģērbu, ko velc mugurā un ēdienu, ar kuru mielojies. Lai gan ir daudz veidu, kā samazināt oglekļa dioksīda nospiedumu, veikt izmaiņas uzturā ir viens no vienkāršākajiem un labākajiem veidiem, ar ko sākt. Pētījumos pat ir pierādīts – pārejot uz ilgtspējīgākiem ēšanas paradumiem, siltumnīcu efekta izraisošās gāzu emisijas varētu samazināties par 70 procentiem, bet ūdens patēriņš – par 50 procentiem.
Turpinājumā, iedvesmojoties no "Health Line", apskatām vienkāršus veidus, kā padarīt savu uzturu dabai draudzīgāku.