pārtikas produkti, dārzeņi, zero waste
Foto: Shutterstock
Planētas piesārņojums ir mūsdienu skaudrā realitāte. Nu ir kļuvis skaidrs, ka ikkatram ir būtiski ieguldīt savu artavu apstākļu uzlabošanā, un, lai gan sākotnēji varētu šķist – "Ko tad es varu līdzēt?", veikt kaut nelielas izmaiņas savos paradumos spēj ikviens.

Pēdējā laikā arvien vairāk veidojas priekšstats, ka steidzami ir jācenšas mazināt ietekmi uz dabu, jo skaidrs, ka klimata pārmaiņu un resursu ieguves sekas ir katastrofālas. Viena no stratēģijām ir samazināt radīto oglekļa dioksīda nospiedumu, kas ir rādītājs, kurš parāda kopējo radīto emisiju daudzumu, ne tikai, braucot ar transportlīdzekļiem vai izmantojot elektrību, bet tas attiecas arī uz noteiktām dzīvesveida izvēlēm, piemēram, apģērbu, ko velc mugurā un ēdienu, ar kuru mielojies. Lai gan ir daudz veidu, kā samazināt oglekļa dioksīda nospiedumu, veikt izmaiņas uzturā ir viens no vienkāršākajiem un labākajiem veidiem, ar ko sākt. Pētījumos pat ir pierādīts – pārejot uz ilgtspējīgākiem ēšanas paradumiem, siltumnīcu efekta izraisošās gāzu emisijas varētu samazināties par 70 procentiem, bet ūdens patēriņš – par 50 procentiem.

Turpinājumā, iedvesmojoties no "Health Line", apskatām vienkāršus veidus, kā padarīt savu uzturu dabai draudzīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!