granola, muslis, ēdiens
Labas veselības pamatā ir pilnvērtīgs un veselīgs uzturs – to nevar noliegt neviens. Tomēr jāatzīst, ka pēdējā laikā veselīga ēšana ir kļuvusi teju par kultu, kas nozīmē, ka apkārt klejo arī daudzi mīti par to, kādi produkti ir veselībai vērtīgi un kādi ne.

Tā kā šķietami veselīgi pārtikas produkti aizņem arvien vairāk veikalu plauktu un eju, ir svarīgi skatīties plašāk par etiķetēs rakstīto. Tas vien, ka iepakojumā izcelti vārdi "bioloģisks", "ar zemu tauku saturu", "dabīgs" vai "bagāts ar šķiedrvielām", nenozīmē, ka tie ir saņēmuši uztura speciālista apstiprinājumu. Patiesībā liela daļa no produktiem, kurus dēvējam par veselīgiem, nav ar tik pozitīvu iedarbību, kā varētu šķist, raksta portāls "Nutrition Stripped". Protams, ēdienu nevajadzētu iedalīt kā "labu" vai sliktu", tomēr turpinājumā esam apkopojuši pārtikas produktus, kurus ierasts uzskatīt par veselīgām izvēlēm, tomēr tajos ir daudz pievienoto cukuru, nātrija hlorīdu, eļļu un tamlīdzīgi.

1. Jogurts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!