cukurs saldinātāji veselīgs pilnvērtīgs uzturs veselība
Foto: Shutterstock
Tu zini, kas ir cukurs, – baltā, graudainā, saldā piedeva, kas rīta kafijai, tējai vai jebkuram našķim piešķir lielisku garšu. Un, visticamāk, arī zini, ka cukura lietošana ir jāierobežo, lai nekaitētu veselībai. Taču par šo ogļhidrātu ikvienam būtu jāzina vairāk, sākot ar to, ko tas nodara tavam ķermenim, un beidzot ar to, kāpēc ir tik svarīgi zināt atšķirību starp dabiskajiem un pievienotajiem cukuriem. To un visu ko citu skaidrojam šajā rakstā.

Cukura uzturvērtība

Vienā tējkarotē cukura ir:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!