Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka daudzi starp pavasari un bērzu sulām liek vienādības zīmi. Gadalaika brīnumdziras tīkotāji nepagurdami pēdējās nedēļas jau vairākas reizes dienā nostaigā gar tuvākajiem kokiem, lieliem malkiem izbaudot pavasarīgo dzērienu, kamēr citi sulas cītīgi lej pudelēs vai maisos un gaida savu mīļāko, jau ierūgušo, sulu laiku. Diemžēl – jo ilgāk sulas stāvēs, jo mazāka būs to uzturvērtība, un atsevišķos gadījumos ar bērzu sulu lietošanu uzturā aizrauties nemaz nevajadzētu.

Šajā rakstā uzzināsi:

  • Kas bērzu sulās vērtīgs;
  • Kāpēc iesaka bērzu sulas saldēt;
  • Kurām cilvēku grupām ar bērzu sulu neaizrauties;
  • Kā pagatavot bērzu sulas "šampanieti"

Kur tik šobrīd ej, tur priekšā bērzu sulas. Sociālo tīklu ziņu lentes pārpludinātas ar stāstiem par gardā dzēriena ievākšanu un baudīšanu, tāpat bērzu sulas parādījušās vietējo piemājas saimniecību piedāvājumos, bet atsevišķās tirdzniecības vietās (līdzīgi kā tas ir ar āboliem rudenī) novērojama arī "godprātīgā" bērzu sulu iegāde – ņem veselīgās dziras pudeli, bet kopējā kastītē iemet tik, cik nav žēl.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Nosaki "Delfi" auditorijas mīlētākos autorus "Delfi autoru balsojumā 2024"!Iepazīsties ar visiem autoriem un viņu saturu ŠEIT