Skaidro sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
Smiltsērkšķa augļus vāc rudenī. Tie nogatavojas septembrī un oktobrī, stāsta klīniskā farmaceite Ilze Priedniece. Ievākto augļu pielietojums ir plašs – var lietot svaigā veidā, saldēt, spiest sulu, žāvēt vai izmantot eļļas iegūšanai. Arī smiltsērkšķa lapām un mizai piemīt ārstnieciskas īpašības – pretiekaisuma darbība. Augļos ir plašs aktīvo vielu saturs – vitamīni, organiskās skābes, eļļas, flavonoīdi, minerālvielas, miecvielas, pektīnvielas un cukuri. No vitamīniem tie satur C, E, karotinoīdus, B grupas vitamīnus, K vitamīnu, bet no minerālvielām cinku, magniju, dzelzi, kalciju, varu un citas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit