LindasR plaukts - 634
Foto: Publicitātes foto
Rudens ir ķirbju ražas laiks, taču nereti, gatavojot ķirbi, vecāki sastopas ar izaicinājumu – kā šo uzturvielām un vitamīniem bagāto dārza ogu pagatavot tā, lai bērni ar prieku to apēd un lūdz papildporciju. Par to, kā garšīgi un vienkārši pagatavot ķirbi, jaunākajā uztura šova "Atklāj Ēstprieku" epizodē dalās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga un bērnu pavārburtnīcas "Pilnām mutēm" autore Inga Kalniņa.

Pievieno ķirbi bērnam jau zināmiem produktiem

Ķirbis nereti tiek dēvēts par dārza karali un ne velti – tas ir rudens ražas superprodukts, jo ir lielisks A, C un E vitamīnu avots, satur daudz kālija, magnija, dzelzs un fosfora, kas nepieciešams, lai sekmētu bērna augšanu, attīstību, stiprinātu imunitāti un rūpētos par labsajūtu un enerģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!