Lai gan Ziemassvētki nesastāv no maltītes vien, šos svētkus tomēr lielākoties pavadām pie galda. Un, kā gan var atturēties nenobaudīt visu gardo, kas mielastam sarūpēts? Pēc brangās izēšanās parasti ķermenis prasa atslodzi – kādas pieejas šeit var nākt talkā, plašāk skaidro Latvijas Televīzijas raidījuma "Revidents" uzrunātie eksperti.
Pēc kārtīgas mielošanās atpūsties vajag ne tikai mums, bet arī mūsu ķermenim. Tāpēc pēc svētkiem sertificēta uztura speciāliste Ilze Lutere iesaka ieturēt atslodzes dienu.
Šādā atslodzes dienā no ēdiena pavisam atteikties gan nevajadzētu. Lutere mudina visu dienu grauzt sev patīkamus ēdienus, kas satur maz kaloriju, kā arī uzturu papildināt ar kādu olbaltumvielu saturošu produktu, kas pieklusinās bada sajūtu. Tāda ēdienu kombinācija var būt, piemēram, kefīrs un svaigs gurķis. "Man ļoti patīk topinambūrs vai, piemēram, kolrābis, kas ir saldens un tāds kraukšķīgs, un sulīgs. Tāds feins dārzenis, ko sagriež šķēlītēs un grauž," stāsta Lutere.