Pašam par sevi sālim nav ne vainas – tas nav kaitīgs. Vēl vairāk, lietots ar mēru, sāls ir ļoti vajadzīgs šķidrumu regulēšanai un elektrisko impulsu pārnešanai starp šūnām. Problēmas rodas ar ēdieniem un produktiem, kurus negatavo pats. Ēdienkartēs taču nav norādīts, cik daudz sāls gatavošanā izmantots, ne tā? Tāpat liels sāls daudzums tiek pievienots arī dažādā uzkodām, piemēram, čipsiem, riekstiņiem, krekeriem un konservētajām maltītēm, kuru gadījumā ļoti rūpīgi jāpārlasa to etiķetes.
Ārste-dietoloģe Jūlija Bastrigina norādījusi, ka pieaugušam cilvēkam diennakts sāls deva ir četri līdz seši grami, bērnam līdz septiņiem gadiem – divi līdz trīs grami. Pārmērīga sāls lietošana var veicināt pieņemšanos svarā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit