bērzu sula glāze pavasaris
Foto: Shutterstock
Ik gadu agrā pavasarī pie mums ierodas gaidītais sulu laiks – pirmā pasteidz kļava, pēc tam pievienojas bērzs. Kāds labumu organismam dod kļavu un bērzu sulas un vai kādu varam saukt par veselīgāku, skaidro sertificēta uztura trenere Ieva Dulmane.

Bērzu un kļavu sulas cauri gadu mijām ir bijis īpašs produkts, un sulu tecināšana daudzās ģimenēs joprojām ir neatņemams pavasara rituāls. Ne velti aprīlis tiek saukts par sulu mēnesi – un tā tas nav tikai Latvijā.

Koku sulu tecināšanai ir senas saknes vairākās Eiropas valstu tautu tradīcijās – Skandināvijā, Polijā, Slovākijā, Rumānijā. Līdz pat mūsdienām, pateicoties bagātīgajām bērzu audzēm un tradīcijām, Baltijas valstis ir vienas no retajām, kur tās vēl aktīvi tecina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!