maizītes uzkodas dīgsti redīsi veselīgs uzturs pavasaris
Foto: Shutterstock
Pavasarī organisms var justies gluži kā bez enerģijas palicis, un pat laukā, pamanot pirmos asnus zemē un pumpurus kokiem un krūmiem, šķiet, ka zaļā krāsa izstaro dzīvīgumu. Taču arī mājās tu pats vari ienest pavasari, uz palodzes izvietojot kastītes vai podiņus un diedzēt graudus, sēklas, "dzīt" lociņus no sīpoliem. Turklāt, iekļaujot ēdienkartē zaļumus, tava veselība noteikti par to tikai priecāsies. Kamdēļ? To skaidro sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga.

"Diedzētas sēklas un graudi lieliski papildinās ēdienkarti, sniegs mums tik ļoti nepieciešamo enerģiju, vitamīnus un, protams, ļaus baudīt spēcinošo zaļumu garšu un aromātu," tā saka Puga, skaidrojot, kas tik vērtīgs atrodams diedzētos graudos un sēklās.

Diedzētas sēklas un graudi satur veselībai svarīgas, vērtīgas vielas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!