lieldienu olas lieldienas
Foto: Shutterstock
Tuvojoties Lieldienām, aktuāls kļūst "olu jautājums". Galveno svētku simbolu vispirms krāsojam, tad ripinām, bet beigās vienu pēc otras liekam vēderā. Taču cik tās ir vērtīgas veselībai un vai parasti nepārspīlējam?

Olas ir apvainotas nepatiesi!


Uztura speciāliste Anita Baumane ir arī mamma un aizrautīga ēdienu gatavotāja, tāpēc ar vērību pētījusi un apkopojusi jaunāko zināmo par olu nozīmi uzturā un kulinārijā: "Olas ir uztura pamatelements ne tikai brokastīs, bet arī izvēlīgu bērnu maltītēs, tās noder ātrām pusdienām vai vakariņām, kā arī ir visu veidu saldo un pikanto ēdienu sastāvdaļa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!