sviestmaize pārtika ēdiens
Foto: Shutterstock
Ticams, ka arī tev kādreiz ieteikts lielāko dienas maltīti atvēlēt brokastīm, kamēr vakarā dot priekšroku "vieglākai" pārtikai. Šī esot veiksmīga "recepte" tiem, kas pievērš īpašu uzmanību savam ārējam izskatam un slaiduma parametriem. Taču – kur slēpjas patiesība? Kas sakāms zinātnei, kad runa ir par optimālajiem ēdienreižu laikiem, tādējādi palīdzot ne tikai noturēties vizuāli pievilcīgākajā formā, bet arī pēc iespējas mazināts sirds un asinsvadu saslimšanu, cukura diabēta un citu hronisku kaišu risku?

Eksperti apgalvo – vislielākā nozīme ir ēdiena kvalitātei, taču piemērotākā diennakts laika izvēle šim aspektam min uz papēžiem, skaidrots portālā "Discover Magazine". Pētījumos atklāts – uzņemot vienādu kaloriju daudzumu un lielāko daļu uzņemot ar brokastu un pusdienu maltītēm, iespējams zaudēt vairāk svara, nekā to pašu daudzumu apēdot, pietuvojoties vakara stundām, teic Kortnija Pītersone, uztura zinātnes profesore no Alabamas Universitātes Birmingemā.

Pītersone turpina dalīties pētījumu rezultātos, sakot, ka šie ļaudis dienas laikā izjutuši arī mazāku izsalkumu. Līdz ar to konstatējamas divas negatīvas iezīmes vienlaicīgi – gan lielāka kāre pēc ēdiena, gan arī mazāks svara zudums, uzsver eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!