saldētas ogas
Foto: Shutterstock
Vismaz 400 gramu dārzeņu un augļu iekļaušana ikdienas ēdienkartē ir neatņemama veselīga uztura sastāvdaļa, tomēr gada vēsākajā periodā to daudzveidība un pieejamība svaigā veidā ir ierobežota. Alternatīva ir saldēti augļi, ogas un dārzeņi, taču – cik tie ir veselīgi? Komentē "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

"Saldētie produkti ir izcils un ērts palīgs virtuvē, jo, netērējot laiku mazgāšanai, mizošanai un griešanai, tos uzreiz var pievienot dažādiem ēdieniem. Piemēram, ar dažādu dārzeņu maisījumu var papildināt zupas un sautējumus, bet dārzeņus var arī vienkārši apcept uz pannas ar olu, un jau sanāk pamatēdiens," stāsta Olga Ļubina.

Šobrīd veikalos ir pieejami dažādi dārzeņu maisījumi: gan vienkārši burkāni ar zaļajiem zirnīšiem, gan arī citas kombinācijas ar pupiņām, kukurūzu, papriku un ziedkāpostiem. "Interesanta tendence, kas novērojama veikalu plauktos, ir maisījumi, kuros dārzeņi jau apvienoti ar piedevām – ogļhidrātus saturošiem produktiem, piemēram, rīsiem. Izvēloties šādus maisījumus, ir iespēja ne vien uzreiz tikt pie pamatēdiena, bet tas ir arī labs veids, ka ietaupīt laiku ēdiena gatavošanai steidzīgajā ikdienā," norāda uztura speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!