"Saldētie produkti ir izcils un ērts palīgs virtuvē, jo, netērējot laiku mazgāšanai, mizošanai un griešanai, tos uzreiz var pievienot dažādiem ēdieniem. Piemēram, ar dažādu dārzeņu maisījumu var papildināt zupas un sautējumus, bet dārzeņus var arī vienkārši apcept uz pannas ar olu, un jau sanāk pamatēdiens," stāsta Olga Ļubina.
Šobrīd veikalos ir pieejami dažādi dārzeņu maisījumi: gan vienkārši burkāni ar zaļajiem zirnīšiem, gan arī citas kombinācijas ar pupiņām, kukurūzu, papriku un ziedkāpostiem. "Interesanta tendence, kas novērojama veikalu plauktos, ir maisījumi, kuros dārzeņi jau apvienoti ar piedevām – ogļhidrātus saturošiem produktiem, piemēram, rīsiem. Izvēloties šādus maisījumus, ir iespēja ne vien uzreiz tikt pie pamatēdiena, bet tas ir arī labs veids, ka ietaupīt laiku ēdiena gatavošanai steidzīgajā ikdienā," norāda uztura speciāliste.