biezpiens
Foto: Shutterstock
Vasarai sākoties, pieaug vēlme uzturēties svaigā gaisā, kam neizbēgami seko arī maltītes ārpus mājas, dažādi gardumi, kulinārijas eksperimenti un nesabalansēts uzturs. Mēdz teikt, ka mēs jūtamies tik labi, cik labi jūtās mūsu gremošanas sistēma.

Kā rūpēties par tās labsajūtu un ko vērtīgu organismam sniedz skābpiena produkti, stāsta "BENU Aptiekas" piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Skābpiena produkti ir labs olbaltumvielu un kalcija avots. Tie satur organismam tik vērtīgās pienskābās baktērijas jeb probiotikas, piemēram, Bifidobacterias, Lactobacillus, Acidofilus. Ne velti arī mūsu senči gatavoja skābputru, rūgušpienu, dzēra paniņas, uzturā lietoja biezpienu, krējumu, gatavoja svaigos biezpiena sierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!