virtuve
Foto: Shutterstock
Lai arī kā negribētos to atzīt, tas, cikos un ko ēdam vakariņās ietekmē mūsu labsajūtu, tādēļ svarīgi katram atrast laiku, kad pēdējā ēdienreize liek ķermenim justies labi, nevis sagādā smaguma sajūtu, vai tieši otrādāk – liek izsalkumā lēnām jukt prātā, gaidot nākamo rītu.

Jāsāk ar to, ka nav vienotas receptes par to, kad tad vislabāk vakariņot. Kamēr citi var ēst arī pulksten 21, citiem šāds modelis nestrādās. Īsā atbilde – viss atkarīgs no konkrētā cilvēka dzīvesveida un slimību vēstures.

Kā skaidro dietoloģe, uzņēmuma izpilddirektore uzņēmumā "Culin Health" Vanesa Riseto, ir dažādi faktori, kas ietekmē to, cikos ieturēt vakariņas. Pirmkārt, svarīgs cilvēka vecums, jau iepriekš pieminētā slimību vēsture un arī dzīvesveids. "Ja jūs, piemēram, strādājat maiņu darbu, kurš iekrīt arī naktīs, tad ēšanas laiks atšķirsies no citiem," viņa paskaidro, kādēļ daudz kas atkarīgs tieši no dzīvesveida. Riseto saviem pacientiem iesaka pirmo maltīti jeb brokastis ieturēt divu stundu laikā pēc pamošanās un pēcāk kaut ko apēst ik pēc trim četrām stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!