Saldējuma notiesāšana patiesi var sniegt atvieglojuma sajūtu. Vēsums uz mirkli remdē sāpes, savukārt krēmīgums padara ēdienu vieglāk norijamu. Taču efekts ir tikai īslaicīgs. Turklāt jo vairāk saldējuma sastāvā ir cukurs, jo vairāk šis ēdiens var saslimšanas simptomus tikai saasināt, jo palielināts cukura līmenis novājina imūnsistēmu un pavājina ķermeņa spēju cīnīties ar infekcijām, liecina pētījums.
Ja slimošanas laikā tomēr gribas uzkost auksto našķi, vislabāk izvēlēties saldējumu, kurā cukurs un citi saldinātāji ir pēc iespējas mazāk. Var izlīdzēties arī ar augļu sorbetiem, kuri kalpos arī kā vitamīnu un antioksidantu avots. Jāņem gan vērā, ka, lai arī tie ir veselīgāki par saldējumu, sorbetos tāpat aizvien ir daudz cukura. Tāpat derīgi zināt, ka apaukstēšanās laikā labāk izvēlēties pēc iespējas vienkāršāku saldējumu – bez piedevām. Rieksti, šokolādes gabaliņi un citas piedevas var kairināt jau tā sāpīgo kaklu.