sieviete, virtuve, ēdiens
Foto: Shutterstock
Pieņemts, ka, lai dienas laikā ķermeni nodrošinātu ar nepieciešamajām uzturvielām un apgādātu ar enerģiju, uzturs jāsadala trīs lielās ēdienreizēs – brokastīs, pusdienās un vakariņās. Taču pastāv ideja, ka vairākas, taču nelielas ēdienreizes dienā ir daudz vērtīgākas. Kā tad ir labāk – ēst biežāk, bet mazāk, vai retāk, taču pamatīgāk?

Savi plusi un mīnusi ir abiem paradumiem. Vairāku mazāku porciju notiesāšana dienas laikā var uzlabot vielmaiņu, samazināt izsalkumu atlikušajā dienas laikā, novērš enerģijas kritumu, stabilizē cukura līmeni asinīs, novērš pārēšanos un palīdz arī cīņā pret hroniskām slimībām, precīzāk – samazina sirds slimību risku, pierāda dažādi pētījumi.

Taču vienprātības šajā jautājumā nav – kamēr daži pētījumi uzsver mazāku, taču biežāku ēdienreižu pozitīvās iezīmes, tikmēr citos būtiski ieguvumi netiek saskatīti, un pētnieki iesaka pieturēties pie klasiskajām trim ēdienreizēm dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!