Savi plusi un mīnusi ir abiem paradumiem. Vairāku mazāku porciju notiesāšana dienas laikā var uzlabot vielmaiņu, samazināt izsalkumu atlikušajā dienas laikā, novērš enerģijas kritumu, stabilizē cukura līmeni asinīs, novērš pārēšanos un palīdz arī cīņā pret hroniskām slimībām, precīzāk – samazina sirds slimību risku, pierāda dažādi pētījumi.
Taču vienprātības šajā jautājumā nav – kamēr daži pētījumi uzsver mazāku, taču biežāku ēdienreižu pozitīvās iezīmes, tikmēr citos būtiski ieguvumi netiek saskatīti, un pētnieki iesaka pieturēties pie klasiskajām trim ēdienreizēm dienā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit