Foto: Vida Press

Oriģinālā supermodele Linda Evandželista ir divreiz uzveikusi krūts vēzi un, demonstrējot starp plātnēm saspiestu krūti "Instagram", atgādina par nepieciešamību veikt regulāru vēža skrīningu.

Trīs gadus pēc tam, kad Evandželistai jau otro reizi tika diagnosticēts krūts vēzis, 58 gadus vecā sieviete izmanto savu ietekmi, lai censtos pasargāt citus. Pie attēla, kurā redzama starp rentgena stikla plāksnēm saspiesta krūts, teksts vēsta: "#CancerScreeningWeek laikā lūdzu ikvienu saprast, cik būtiski ir ieplānot ārsta apmeklējumus, lai izveidotu savu vēža skrīninga plānu. Agrīna diagnostika var palīdzēt glābt dzīvības!" Fani, protams, pateicās par atgādinājumu un iedvesmošanu – "Tā izskatās drosme. Paldies tev, Linda!", "Paldies, ka atļāvies būt vāja un atklāt savu dzīves stāstu."


Septembra intervijā laikrakstam "The Wall Street Journal" modele atklājusi, ka 2018. gada mamogrāfijā viņai tika diagnosticēts krūts vēzis agrīnā formā un tā dēļ, viņai veikta mastektomija – abu krūšu noņemšana. 2020. gadā vēzis bija atgriezies, krūts muskulī tika atklāts bumbulis un tam sekoja operācija, ķīmijterapija un starošana. "To zināja tikai daži cilvēki. Neesmu no tiem, kuri ar visu dalās. Pie sevis nospriedu, ka kādu dienu pastāstīšu, bet ne laikā, kad ar to cīnos. Nevēlos, lai aiz manām durvīm stāv "Daily Mail" žurnālisti, kā viņi to dara ik reiz, kad kaut kas tāds notiek," viņa paskaidrojusi klusēšanu.

Lai gan iespējamība, ka vēzis atgriežas ir liels, viņa pašreizējo veselības stāvokli raksturo kā "labu". Viņa lieto medikamentus, lai ideālā gadījumā samazinātu vēža atgriešanās iespējas. "Jau piecus gadus lietoju fantastiskas zāles," viņa sarkastiski iesmej, "tie ir hormonu nomācēji, kas liek justies vecam." Lai arī veca, bet tomēr dzīva: "Zinu, ka man ir viena kāja kapā, bet esmu svinību režīmā. Esmu laimīga, ka esmu dzīva. Viss, kas ir tagad, ir tikai bonuss," viņa atkārtojusi "The Wall Street Journal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!