Mīlestība dziedē visu, tā uzveic visu un ir cilvēka dzīves jēga – šādi un līdzīgi uzskati par mīlestību tiek radīti un uzturēti kino, literatūrā un mūzikā. Tomēr – kas no sabiedrībā zināmiem priekštatiem par mīlestību ir maldi? Monogāmija ir vai nav cilvēka dabā? Sievietēm romantika nepieciešama vairāk nekā vīriešiem?

Ļoti daudzi uzskati par mīlestību, kas iesakņojušies mūsu kultūrā, ir grūti maināmi, bet pasakas par romantiskām attiecībām, ko dzirdējām uzaugot, ir radījušas ļoti šauru izpratni un nereālas gaidas par to, kas attiecībās ir pieņemami, "Psychology Today" skaidro psiholoģe Reičela Alena. Daži no maldiem var radīt vairāk sirdēstu nekā laimes.

Mīlestība izglābs pasauli (vai vismaz mīlētājus)

Mīlestības spēks spēj glābt ikvienu – gan pašu mīlētāju, gan to, pret kuru mīlestība tiek vērsta. Alena skaidro, ka šis ir viens no izplatītiem uzskatiem, par kura atbilstību patiesībai patiešām varētu pastrīdēties. Nevajadzētu iedomāties, ka kāda cita mīlestība varētu tevi "salabot", tāpat arī tava mīlestība nevar "izglābt" kādu. Ir diezgan egoistiski un augstprātīgi uzskatīt, ka mūsu mīlestība var būt tik maģiska.

Jā, mīlestība un tuvas attiecības mums ir nepieciešamas. Būtiski, lai rūpes un pieķeršanās būtu abpusēja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!