Foto: LETA

Bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis vasaras laikā krietni nometis svaru. Svars zaudēts tādā apjomā, ka pat uzvalki Saeimas deputātam kļuvuši par lielu. Taču viss ir ar nolūku, šonedēļ skaidro "Privātā Dzīve".

Puntulis "PDz" skaidro, ka viņam nekad neesot bijušas problēmas ar svaru un arī viņš nepārdzīvojot, ja kādu brīdi uzaudzējis kādu lieku kilogramu, taču viņam ir mērķis, kādēļ cenšas atbrīvoties no liekā svara: "Esmu nolēmis, ka nākamā gada oktobrī uzkāpšu Kilimandžāro," viņš atklāj žurnālam.

Tā kā šai iecerei nepieciešama laba fiziskā sagatavotība, katrs liekais kilograms var būt izšķirošs. "Nu jau kādu laiku piekopju veselīgāku dzīvesveidu – attiecībā uz ēšanu, mazāk grēkoju ar saviem mīļajiem saldumiem. Pagaidām neesmu ne mērījies, ne svēries, bet jūtu, ka apģērbs kļuvis krietni vaļīgāks un esmu novājējis," Puntulis stāsta un spriež, ka varētu būt zaudējis vairāk nekā 10 kilogramus.

Puntulis arī priecājas, ka var par saviem plāniem paziņot publiski, jo tas viņam dod lielāku motivāciju virzīties un saniegt mērķi. "Man vēl ir gads, lai trenētos. Līdz šim vairāk aktivitāšu bija uz ūdens – peldēju, sērfoju, taču tagad būs vairāk jāskraida krosiņi un garāki gabali jāstaigā kājām," viņš stāsta "PDz".

Kilimandžāro ir Āfrikas augstākā virsotne. Kalns atrodas Tanzānijā, netālu no Kenijas robežas un tā augstums sasniedz 5895 metrus virs jūras līmeņa. Šī ir viena no tūristu iecienītākajām pārgājienu vietām un ik gadu Āfrikas augstāko virsotni dodas iekarot tūkstošiem ceļotāju un alpīnisma entuziastu. Pa ceļam uz Kilimandžāro virsotni ir jāšķērso piecas dažādas klimatiskās joslas – no svelmes kalna pakājē līdz stindzinošam aukstumam tā virsotnē. Uz "Āfrikas jumta" virsotni ved seši dažādi pārgājienu maršruti ar dažādām grūtības pakāpēm un dabas ainavām. Kāpiens Kilimandžāro kalnā ir salīdzinoši vienkāršs, tomēr šā vai tā tas prasa visai lielu izturību un neatlaidību.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 37. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!