Jautājums: Esmu divus gadus veca bērna māmiņa un vēlos iegādāties papagaili. Gribu zināt vairāk par šiem dzīvniekiem: cik ilgi dzīvo, kā jābaro, kā labāk attīstīt runāšanas spējas papagailim?

Mēs vēlamies pirkt "volnistogo" papagaili. Lūdzu nosūtiet informāciju par šiem dzīvnieciņiem, vai interneta adresi, kur var izlasīt. Paldies.

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera 4, Rīga, tālr. 7500494):

Pundurpapagaiļi jeb viļņpapagaiļi labos apstākļos - pareizi kopti un baroti - dzīvo 12-15 gadus. Šīs sugas pārstāvji ar sevišķām runas spējām neizceļas, parasti šo papagaiļu tēviņi spēj atdarināt dažādas dzirdētas skaņas, bet cilvēka runas atdarināšana ir pārāk sarežģīta.

Visizcilākie “sarunu biedri” ir pelēkie papagaiļi jeb žako, tomēr to apmācīšanai ir jāvelta ilgs laiks un milzu pacietība. Jau apmācīti putni tiek pārdoti ļoti dārgi.

Papagaiļi ir ļoti sabiedriski putni un to saimniekam ir jārēķinās, ka putns prasīs daudz laika. Vairāk par šiem un citiem putniem var lasīt “Eksotisko Mājdzīvnieku Avīzē” vai interneta saitā dinozoo.lv.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!