Jautājums: Man ir Vidusāzijas aitu suns - ļoti mierīgs un jauks (arī nikns) ģimenes loceklis, 3 gadus vecs un kastrēts. Tā kā man ļoti patīk šī suņa daba un suga, gribētu zināt, vai iegādājoties vēl vienu “puiku”, šie suņi varēs mierīgi sadzīvot kopā, jo cik saprotu - tiem ir izteikta savas teritorijas sargāšana?

Man šis suns dzīvo sētā un praktiski nekad netiek piesiets, ja nu vienīgi tad, kad ierodas ciemiņi. Paldies.

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera 4, Rīga, tālr. 7500494):

Šī patiešām ir ļoti nopietna šķirne, un viņiem ir izteikta hierarhija. Ja Jūs paņemsiet kucēnu, tad iespējams, ka suns to pieņems un nesagādās problēmas, taču to būs grūti pateikt nepamēģinot. Noteikti neieteiktu pieņemt jau pieaugušu suni.

Ja Jūs nopietni domājat par otra suņa iegādi, es varu Jums iedot telefona numuru vienam no maniem klientiem, kas ar šo šķirni strādā ilgus gadus. Viņš Jums labāk varēs paskaidrot, kā šīs šķirnes suņi reaģē uz pienācējiem, taču jārēķinās ar dzīvnieka individuālo reakciju (greizsirdību, naidu, agresiju utt.).

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nekādā gadījumā nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!