Jautājums: Vēlētos uzzināt kaut ko vairāk par Senegālas papagaiļiem, par to kopšanu, audzināšanu utt. Kas ir jādara, lai papagailis negrauztu visu, kas pagadās ceļā, ieskaitot vadus? Vai tuvākajā laikā Delfi varētu izveidot
kādu rakstu par Senegālas papagaiļiem?

Ceru uz Jūsu atsaucību.

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera 4, Rīga, tālr. 7500494):

Par papagaiļu uzvedību, trenēšanu, audzināšanu, veselību nav iespējams pastāstīt dažos teikumos. Par šīm lietām ir sarakstītas grāmatas, un, ja Jums ir šāda interese, es ieteiktu izlasīt kādu no tām.

Īsumā var teikt, ka papagaiļi ir ļoti interesanti, lieli klauni, kuri dara lielus nedarbus un kuriem ir ļoti grūti iemācīt šos nedarbus nedarīt. Tāpēc cilvēki tos tur būros, kamēr tie ir darbā un tikai izlaiž no būra uz īsu brīdi, jo papagaiļiem patīk knābāt tapetes, koka līstītes, mēbeles utt. Viņiem nevar iemācīt negrauzt!

Papagaiļiem knābāšana ir dabiska lieta, sevišķi, ja tie nav nodarbināti, meklējot sev barību vai rūpējoties par mazuļiem, kā tas notiek dabā. Papagaiļiem ir jādod daudz koka rotaļlietas, kuras tie var knābāt un plosīt.

Papagaiļi ir bara dzīvnieki un prasa no īpašnieka lielu uzmanību un sadarbību. Viņiem paliek garlaicīgi, ja viņi dzīvo bez nodarbībām un draugiem.

Ja jums ir pieejams internets, tad internetā ir pāri par 1 000 000 mājas lapu, kur tiek pārrunāta papagaiļu uzvedība un audzināšana, Jūs arī varat ielādēt videofilmas par papagaiļu dzīvi. Vēlu veiksmi.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nekādā gadījumā nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!