Jautājums: Mana ģimene ļoti vēlētos šī gada laikā iegādāties kucēnu. Domājam par bulterjeru – pēc daudzām atsauksmēm un sarunām ar to īpašniekiem, esmu secinājusi, ka šis suns, pareizi audzinot, ir ļoti draudzīgs un mīl bērnus.

Mums ir meitiņa (gads un divi mēneši)... Vēlamies mūsu ģimenē uzticamu draugu!

Cik veiksmīga būtu šāda izvēle un cik liela taisnība ir tiem, kas saka, ka šis suns var ne no šā, ne no tā sakost pat savus saimniekus? Zinām, ka šim sunim ir vajadzīga stingra audzināšana un dresūra, bet man nav vajadzīgs asinssuns... Gribētu bulterjeru, jo tas patīk, ir ne pārāk liela auguma un ir piemērots gan kā lielam dzīvoklim, gan mājai...

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Iedzimtībai ir lielākā nozīme suņa agresivitātes izpausmēs. Ja suņa vecāki ir agresīvi, tad vienalga, cik tas labi un mīļi tiek audzināts, pastāv risks, ka dzīvnieks var būt agresīvs. Ir zināms, ka šī šķirne ir viena no visagresīvākajām. Ļoti daudzi bulterjeri sakož cilvēkus, bērnus un citus suņus.

Ja Jums patiešām ir ļoti svarīga šī šķirne, tad centieties pēc iespējas tuvāk iepazīties ar abiem suņa vecākiem. Ja ir bijuši kucēni jau iepriekš, uzziniet, kādi šie suņi ir tagad. Esiet atklāti un centieties uzzināt pēc iespējas vairāk par vecākiem un iepriekšējiem kucēniem.

Daudzi saimnieki ņem šo šķirni, lai izceltos un ļoti atklāti stāsta par suņa agresivitāti pret citiem suņiem un cilvēkiem. Prasiet par suņa attieksmi pret kaimiņiem, svešiem cilvēkiem utt.

Ņemot mājās suni, Jūs atbildat ne tikai par savu un Jūsu ģimenes drošību, bet arī par apkārtējo cilvēku, bērnu un citu dzīvnieku drošību.

Es negribu Jūs nobiedēt, taču šīs lēmums ir ļoti svarīgs un ar šo dzīvnieku Jūs būsiet saistīti nākamos 10 gadus.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!