Viena no senākajām kaķu šķirnēm, kas aprakstīta Taizemes “Grāmatā par kaķiem”, kura atrodas Bangkokas muzejā. Šie kaķi grāmatā dēvēti par Si-Sawat, un to apraksts pilnībā saskan ar šodienas korāta izskatu.

Taizemē kaķi tiek ļoti augstu vērtēti un uzskatīti par veiksmes simbolu. Par šo šķirni teikts, ka to ķermenis atgādina sudrabu, kas nozīmē bagātību; to krāsa līdzinās lietainām debesīm (lietum Austrumos ir liela nozīme), bet acis ir tādā rīsu asnu krāsā, kas liecina par teicamu nākamo ražu. Ja līgavai kāzu dienā dāvina pāri korātu, tad viņas laulības būs veiksmīgas.

Šie inteliģentie, klusie kaķi ir dabiski veidojusies šķirne, kuras pamatā ir 1959. gadā ASV ievestais pāris Nara un Darra. Kaķiem ir sirdsveida galvas forma; acis zaļas; ausis lielas, noapaļotas, pamatnē platas; deguns līdzīgs lauvas degunam; vilna ļoti bieza, mīksta, tīrā sudraba krāsā; zobu korātam ir vairāk nekā citiem kaķiem.

Kaķi ir sudrabaini jau kopš dzimšanas līdz sirmam vecumam, taču ir jutīgi pret medikamentiem – tiem nevar dot tādas pašas zāļu devas kā citiem kaķiem, īpaši anestēzijas līdzekļus un antibiotikas, daži preparāti var pat izraisīt dzīvnieka nāvi.

Korāti Eiropā nav izplatīti, kaut šķirne oficiāli atzīta 1982. gadā, arī Latvijā šie kaķi nav reģistrēti. Amerikā ir vairāki šīs šķirnes klubi, kas nodarbojas ar selekciju un šķirnes popularizēšanu.

Raksta tapšanā izmantota Vijas Klučnieces grāmata "Kaķi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!