Jautājums: Labdien! Sakiet, lūdzu, no kāda vecuma jāsāk taisīt kucēnam pirmo, otro, trešo poti? Un pret kādām slimībām tās potes būtu? Paldies!

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Vakcināciju grafiki var būt dažādi (atkarībā no vakcīnas ražotājfirmas). Mūsu klīnikā mēs pieturamies pie grafika, kuru iesaka Intervet kompānija, kas ražo Nobi–vac vakcīnas.

1. reize – 6 nedēļu vecumā ar Puppy DP (D- suņu mēris, P- parvo vīrusa infekcija), 2. reize – 9 nedēļu vecumā ar DHPPi + L (D- suņu mēris, P- parvo vīrusa infekcija, H- infekciozais hepatīts, Pi– parainfluence , L- leptospiroze ), 3. reize – 12 nedēļu vecumā DHPPi+LR (R- trakumsērga un iepriekš minētās).

Revakcinācija ir jāveic vienu reizi gadā. 3-4 dienas pirms vakcinācijas būtu ieteicams dzīvnieku attārpot (Drontal Plus, Pratel, Triantelm u.c.). Smalkāk par šim slimībām var uzzināt www.dzvc.lv.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!