Foto: Elvīra Lemešonoka

Vieni teiks, ka augļudārzā nav skaistāka laika par ziedoni, citiem, savukārt, brīnišķīgākais šķiet tieši ražas laiks. Tomēr dārzs ir skaists vienmēr. Un to pierāda arī "Delfi" lasītāji, kas atrādīja dažnedažādākajās šķautnēs to, kur dārzā saredzēt skaistumu un prieku.

Jūnijā "Delfi" sadarbībā ar "Stihl" aicināja dalīties stāstos un fotogrāfijās par savu skaisto augļu dārzu. Saņemti vairāki desmiti stāstu par sakoptām sētām un radošām idejām – skaties galeriju un iedvesmojies!

Konkurss noslēdzies! Veiksme šoreiz bijusi labvēlīga Ingai un Oto, kuri saņems "Stihl" rokas zāģi "GTA 26" 199 eiro vērtībā. Apsveicam! Informācija par balvas saņemšanu tiks nosūtīta privāti.

"Nesen iegādājāmies īpašumu – 1864. gadā celtu laukakmeņu mūra māju laukos kopā ar aizlaistu simtgadīgu ābeļdārzu. Veltījām daudz laika un darba, iztīrot krūmus, lai sakoptu apkārtni un augļu dārzu. Grūtais darbs ir nesis arī savus augļus, un dārzs ir pārvērties, piemēram:

  • pavasarī tas priecē ar pavasara ziediem;

  • vasarā mielojamies ar meža zemenēm;

  • septembrī ar ogām un gardiem āboliem vai to sulu;

  • rudenī pat izdodas salasīt pa kādai sēnei gardai sēņu mērcei.

Šo pavasari esam apkopuši arī ābeles, tās nobalsinot, bet vēl priekšā ir izzāģēt sausos vai bojātos zarus. Taču katrs ieguldītais darbs atmaksājas ar skaistiem un neaizmirstamiem mirkļiem, ko mēs pavadām kopā šajā brīnišķīgajā vietā," par savu dārzu pastāsta Inga un Oto.

Latvieši dārzos redz ne tikai augļus, bet arī cilvēkus, kas aiz tiem stāv. Tā par sava tēta ieguldīto darbu pastāsta Elvīra Lemešonoka: "Tas ir manas bērnības ābeļdārzs, kurš joprojām dod bagātīgu ābolu ražu, kas piepildīta ar medus garšu un aromātu. Paldies tēta darbīgajām rokām un nenogurstošajiem soļiem!"

Foto: Elvīra Lemešonoka

Savukārt Daina Vaivode pastāsta par to, ka skaistums rodas, ja viens otram no sirds palīdzam un atbalstām. "Mums ir ļoti liels dārzs Blomes pagastā – divi ābeļdārzi, daudz ogu krūmu un citi košumkrūmi. Tā kā vīrs slimo ar muguras kaitēm, es daudz cenšos viņam palīdzēt ar rokas zāģīti, kaut pašai ir 3. grupas invaliditāte."

Foto: Daina Vaivode

Inita Dziļuma atgādina – nevajag baidīties eksperimentēt un dārzā rosīties citādi, nekā ierasts! "Mans augļu dārzs tiek veidots pēc iespējas dabīgāk – apdobītēm tiek izmantota nopļautā zāle, zemenītēm tiek bērtas biezās ēveļu skaidas, lai odziņas būtu tīras un zeme saglabātu mitrumu, kā šovasar tik ļoti trūkst. Un mans šīs sezonas jaunums dārzā – tomātu audzēšana maisā."

Ar pārējiem stāstiem vari iepazīties galerijā turpinājumā. Iedvesmojies un steidz rosīties savā dārzā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!