Foto: Shutterstock

Nesenās vētras lietusgāžu izraisīto plūdu dēļ lielākā daļa applūdušās Jelgavas dzīvnieku patversmes suņi brīvprātīgo mašīnās mēroja ceļu līdz Rīgai un pagaidu mājas rada Juglā, dzīvnieku patversmē "Labās mājas". Lai uzzinātu, kā astaiņiem tur sokas, ciemos uz patversmi devās raidījums "360TV Ziņneši".

Pēc vētras izraisītajiem plūdiem no Jelgavas "Mazo dzīvnieku patversmes" uz Rīgas patversmi "Labās mājas" pagājušajā nedēļā tika pārvesti septiņi suņi un 15 kaķi, lai dzīvnieki nenoslīktu.

Izrādot patversmes telpas, brīvprātīgā Sabīne Alupa skaidro, ka kaķiem ir gan kāpelējamie, gan nepieciešamā barība un trauciņi, bet tomēr viņiem patversmē ir ļoti grūti. "Kaķis nav bara dzīvnieks, un vienā telpā būt 15-20 kaķiem ir grūti. Kaķis ir vienpatis un viņam nevajag obligāti otro vai trešo kaķīti. Būsim reāli, kas ir patversme? Kaut kas starp slimnīcu, cietumu un bērnunamu. Tieši tas notiek šiem dzīvniekiem galvā."

Patversme "Labās mājas" dara visu, lai dzīvnieki pēc iespējas ātrāk atrastu mājvietas, un viena no Jelgavas atbraukusī kaķmeitiņa uz savām jaunajām mājām dodas tieši filmēšanas laikā. Sabīne atklāj, ka cilvēki labprātāk izvēlas kaķus ar krāšņiem kažokiem, bet vienkāršākajiem un necilākajiem mājas atrast ir grūtāk: "Diemžēl patversmē neejošākie skaitās melnbaltie un svītrainie. Rudie kaķi diezgan ātri atrod mājas, trīskrāsu arī, bet cilvēkiem tie melnbaltie vairs tik ļoti neiet pie sirds." 

Joprojām adopcijai pieejami astoņi no Jelgavas atvestie kaķi, no kuriem četri ir kaķēni. Tāpat mājas meklē visi septiņi atvestie suņi. Šo sestdien no pulksten 10.00 Jelgavā, "Mazo dzīvnieku patversmē", notiks talka, lai sakoptu teritoriju un patversmes telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!