Svarīgākais par persiku audzēšanu Latvijā, lai koks brangi ražotu augļus
Foto: Shutterstock

"Divās pozīcijās Latvijā audzētie persiki pārspēj ievestos – tas ir sulīgums un aromāts, taču tie spēj konkurēt arī ar krāsojumu," tā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra mājaslapā norāda vecākais speciālists dārzkopībā Māris Narvils. Viņš skaidro, kas būtu svarīgākais, ko ievērot, lai sekmīgi audzētu persikus Latvijā.

Vēlme baudīt pašu audzētus persikus, ņēma virsroku. Savā Gramzdas Ēdenes dārzā tos audzēju piecus gadus. Persiku ražas laiks šogad sākās jau jūlija vidū. Smarža ir pasakaina, sula šķīst uz visām pusēm. Garša intensīva – saldskāba. Šķirne 'Sočnij' bija visagrākā, ražoja pirmo gadu, tikko paspējām nogaršot. 'Spura' ienācās mazliet vēlāk, ražoja otro gadu. Lielākie augļi bija 'Sočnij' un 'Spura’. Pirmā kolekcijā nonāca šķirne 'Maira' – tās augļi visskaistākie, bet savu gatavību sasniedza nedaudz vēlāk. 'Venita' jūlija pusē bija vēl pilnīgi zaļi, ienākas augustā.

Vieta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!