Foto: Shutterstock

Gribam to vai ne, bet rudens vēsmas jau jūtamas gan agrās rīta stundās, gan vakaros, kas nozīmē – drīzumā augi dosies ziemas miegā. Lai nākamgad tie mūs atkal priecētu, ir šādi tādi darbiņi, kas jāpaveic starp daudziem citiem rudens darbiem – dārzeņu ražas novākšanu, ieburkošanu, došanos bekot un ko tik vēl ne. Šoreiz stāsts par peonijām, kas šogad laikapstākļu dēļ ziedu mīļotājus apbūra agrāk, nekā ierasts citus gadus. Kas ikvienam būtu jāpaveic tuvākajā laikā, lai peonijas varētu uzņemt spēkus, pārziemot un nākampavasar atkal ziedēt ar pilnu jaudu? Vai peonijas vajag arī mulčēt?

Par to stāsta peoniju dārza "Ziedoņi" saimniece Dagnija Voika, kura savu plašo peoniju kolekciju jau esot paguvusi savest kārtībā, lai krūmi pamazām varētu doties pie miera līdz nākamajam pavasarim.

Pabarot

Lai gan Latvija teritorijas ziņā nav liela, katrā reģionā laikapstākļi var būt ļoti dažādi. Dažviet patlaban jau ilgstoši ir sauss laiks, citviet – līst un pat pārāk daudz. Šis apstāklis ir svarīgs pie mēslošanas, ko Voika iesaka patlaban vēl izdarīt, ja nav pagūts jūlija beigās un krūmiem lapas vēl ir zaļas. Ja lapas ir zaļas, tas nozīmē, ka peonija turpina audzēt pumpurus, tāpēc mēslošana ļoti noderēs. Rudens pusē jeb vasaras beigās, ja tā labāk tīk teikt, jāmēslo ar kāliju un fosforu saturošu mēslojumu, bez slāpekļa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!