Foto: Shutterstock

Dzīvot savas sapņu zemes nostūrī, bet saglabāt iepriekšējo darbu ir arvien sasniedzamāks mērķis. Attālinātais darbs ir kļuvis par globālu fenomenu, un arvien vairāk cilvēku meklē iespējas strādāt no jebkuras vietas pasaulē. Šī tendence ir mudinājusi valstis pielāgot imigrācijas politiku, lai piesaistītu "digitālos nomadus". Jaunās ilgtermiņa vīzas ļauj ārzemniekiem strādāt attālināti un baudīt visu, ko piedāvā izvēlētā valsts.

Kā izvēlēties valsti, kur apmesties

Valstu piemērotību iedala pēc dažādiem kritērijiem. "Digitālajiem nomadiem" svarīga ir drošība, interneta kvalitāte, dzīvošanas izmaksas un cenas, veselības aprūpe, cik draudzīga attieksme ir pret iebraucējiem.

Protams, tālākais jau ir katra paša ziņā – atpūtas iespējas izvēlētajā valstī, ūdens tuvums, klimats un viss cits, kas nu kuram šķiet svarīgi. Izvēles veikšanai var noderēt dažādas mājaslapas, kas paredzētas "digitālo nomadu" kopienai, piemēram, iedvesmoties galamērķim iespējams šeit un šeit. Ir vairāk nekā 50 valstis, kas piedāvā attālinātā darba vīzas vai speciālas atļaujas attālinātā darba veicējiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!