Jautājums: Ļoti vēlējos uzzināt informāciju par Jorkšīras terjera sunīšiem. Nu jau vairākus gadus vēlos iegādāties šo sunīti, bet tā kā tas maksā ļoti dārgi, nevaru vien saprast, vai man izšķirties par šo soli.

Gribētu iegūt vairāk informācijas par šīs šķirnes sunīšiem, jo esmu dzirdējusi, ka viņi esot diezgan jūtīgi, šausmīgi neiecietīgi un neklausot saimnieku. Esmu arī dzirdējusi, ka šis sunītis bieži ir jāved pie zobārsta, tāpat arī pie friziera. Būtu ļoti pateicīga par informāciju.

Konsultē dakteris Aigars Briņķis (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Sunīša raksturs ir atkarīgs no jums pašiem: kā izaudzināsiet, tā saņemsiet. Šī šķirne ir tikpat jūtīga kā visas citas. Šo pārspīlēto filozofiju cilvēki ieviesuši sakarā ar suņa mazo, trauslo augumu un tāpēc, ka suns viņiem tik dārgi materiāli izmaksājis.

Šķirnei ir specifiskas problēmas: palēnināta zobu maiņa, ar žokļu kauliem nesamērīgi lieli zobi, iedzimtas iekšējo orgānu patoloģijas (dažādu veidu šunti), kad nepareizi izveidojas iekšējo orgānu apasiņošanas sistēma, barības vada divertikuls (arī iedzimta problēma).

Šiem dzīvniekiem mati aug visu mūžu un apmatojumam jāpievērš liela uzmanība, lai jūsu suns saglabātu šķirnei raksturīgo skaistumu. Par atsevišķu suņu šķirni Jūs vislabāk varat uzzināt no audzētājiem. Katrā suņu katalogā ir apraksts par šo šķirni.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!