Bedlingtonterjers (Bedlington Terrier, Gypsy Dog) ir visoriģinālākais starp visiem terjeriem – safrizēts tas izskatās pēc nocirptas aitiņas. Arī kažoks bedlingtoniem ir biezs, vijīgs, līdzīgs aitas vilnai.

Ikdienā nepieciešama vienkārša vilnas izsukāšana. Nav nepieciešams bieži mazgāt.

Suņa augums sasniedz 41 cm, svars – ap 10 kg. Šķirne radusies Lielbritānijā, krustojot terjerus ar vipetiem. Tādējādi izveidoti suņi, kuros apvienota drosme, ātrums un izturība, ļaujot bedlingtonterjeriem medīt kā virs zemes, tā arī alās dzīvojošos zvērus.

Mērķtiecīga šķirnes selekcija sākta deviņpadsmitā gadsimta pirmajā pusē. Mūsdienās šie terjeri nepelnīti aizmirsti. Tie ir modri un drosmīgi dzīvnieki, saglabājuši veiklību un medību instinktus.

Bedlingtoniem ir daudz jākustas, to ātrums un spēja augstu lēkt ļauj sekmīgi piedalīties suņu veiklības sacensībās. Labi pakļaujas apmācībai, mājās tie ir mierīgi un patīkami suņi, maigi pieķeras saimniekam, padevīgi un uzticami kompanjoni. Rotaļīgi un dzīvespriecīgi, mīlīgi pret bērniem.

Nedaudz stūrgalvīgais bedlingtons apmācības laikā ātri aptver jaunas iemaņas, tomēr gadās, ka nepieciešams izvēlēties nedaudz stingrākas audzināšanas metodes.

Potenciālajam Bedlingtonterjera īpašniekam jāzina, ka šo terjeru maigais tēls ir mānīgs. Tas ir īsts suns jēra ādā – enerģiskie, darbīgie, drosmīgie un uzticīgie terjeri ir labi biedri aktīviem cilvēkiem.

No mazotnes jāiepazīstina ar citiem dzīvniekiem. Pret suņiem bedlingtoni ir iecietīgi, taču cīnās drosmīgi un nikni, ja lieta nonāk līdz kautiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!